لم تبقي كفتة داوود باشا كما في سابق عهدها عندما دخلت مصر في ايام العثمانيين, فهي من اصول تركية واستمرت وتطورت كفتة داوود باشا حتي اصبحت كما نعرفها اليوم.
وسميت كفتة داوود باشا تيمنا بالوالي داوود باشا لحبة الشديد لهذه الوصفة وكان يقال في القصص انه كان يأكلها بصورة شبة يومية من كتر حبه لها.
وسميت كفتة داوود باشا تيمنا بالوالي داوود باشا لحبة الشديد لهذه الوصفة وكان يقال في القصص انه كان يأكلها بصورة شبة يومية من كتر حبه لها.
طريقة عمل كفتة داوود باشا بالصور بسهولة
المكونات:
- نص كيلو لحم مفروم
- بصلة كبيرة مفرومة
- ملح
- فلفل اسود
- كمون
- كزبرة ناشفة
- 2 بصلة كبيرة شرائح
- معلقة زيت
- 2 معلقة دقيق
- مرقة دجاج
- ملح
- فلفل اسود
- معلقة صغيرة من البهارات السبع
- معلقة صغيرة بابريكا
- كوب مياة مغلي
التحضير:
- أحضري بولة كبيرة وقومي بوضع اللحم المفروم والبصل ورشة الملح والفلفل الاسود وفوقهم الكزبرة والكمونةمع التقليب جيدا باليد حتي تعجينها جيدا معا ثم قومي بوضعها في الثلاجة لمدة ساعة ثم اخرجيها وقومي بعملها كور.
- أحضري صينية وقومي بدهانها بالقليل من الزيت ثم قومي بوضع فيها كورات اللحم او عجينة كفتة داوود باشا ثم ضعيها في الفرن لمدة عشرة دقائق او قومي بقليها في زيت ثم اخرجيها وضعيها جانبا.
- احضري طاسة علي النار ونقوم بوضع فيها الزيت والبصل الشرائح وقومي بتقليبهم معا حتي يتم تشويحها أضيفي فوقه الدقيق الان ثم قومي بالتقليب.
- قومي الان باضافة الصلصة مع التقليب ثم اضيفي الملح والفلفل الاسود والسبع بهارات والبابريكا مع التقليب معا علي النار واتركيه علي النار حتي تتسبك قليلا وتغلي الطماطم.
- قومي الان بوضع كور لحم كفتة داوود باشا في الصلصة مع التقليب وتركها علي النار في الصلصة حوالي مدة عشرة دقائق ثم ارفعيها من علي النار.
- احضري طبق عميق او بولة تقديم وقومي بوضع فيها صوص كفتة داوود باشا مع كورات اللحم وتقدم مع الارز الابيض بالشعرية وبالهناء والشفاء.
طريقة عمل كفتة داوود باشا للرجيم
المكونات:
- نص كيلو لحم مفروم بدون نسبة 20% دهون
- حباية بصل كبيرة مفرومة
- ملح
- فلفل اسود
- نص معلقة من البهارات
- نص معلقة من القرفة
- معلقة صغيرة زعتر ناشف
- زعتر
- ملح
- فلفل اسود
- 3 معالق صلصة طماطم
- معلقة صغيرة بودرة بصل
- كوب من الماء
التحضير:
- أحضري بولة كبيرة وقومي بوضع فيها اللحم المفروم بدون الدهون مع البصل المفروم والملح والفلفل الاسود والبهارات والقرفة مع التقليب جيدا باليد حتي يمتزج كل المكونات وتصبح مثل الكورة.
- قومي الان بوضع بولة اللحم المفروم في الثلاجة لفترة ساعة الي ساعة ونصف حتي تتماسك اللحم مع التوابل ويبدأ اللحم بشرب التوابل ويعطي طعم ومذاق رائع.
- اخرجي البولة الان من الثلاجة وقومي بتقطيع اللحم قطع وقومي بتدويرها باليد لتصبح مثل شكل الكورة وضعيها جانبا ثم كرري نفس الطريقة مع باقي كمية اللحم حتي تنتهي من كل الكمية.
- أحضري طاسة ناعمه وقومي بوضعها علي النار وضعي فيها اللحم الكور بدون اي دهون للرجيم مع التقليب قليلا حتي تستوي كور اللحم من كل الجوانب ويتغير لونها من كل الجوانب.
- احضري طاسة اخري علي النار وضعي فيها الزعتر والملح والفلفل الاسود والصلصة مع التقليب علي النار ثم ضعي البصل البودر مع التقليب علي النار.
- قومي الان بإضافة الماء فوق الصلصة مع التقليب, ثم قومي بوضع الان كورات الكفتة في الصلصة مع التقليب علي النار وتغطيتها قليلا حوالي عشرة دقائق ثم قومي برفع الغطاء وتقليبها مرة أخري.
- تأكدي من سواء اللحم ثم قومي بوضع كفتة داوود باشا في طبق التقديم وقومي برش رشة من البقدونس علي الوش للتزيين ثم قدميها مع الارز الابيض او المكرونة وبالهناء والشفاء.
طريقة عمل كفتة داوود باشا بالبطاطس
المكونات:
- نص كيلو لحم مفروم
- 3 طماطم
- نص كيلو بطاطس
- بصلة مفرومة
- 2 معلقة صلصة طماطم
- كوبان ماء
- نص كوباية زيت
- ملح
- فلفل اسود
- معلقتين بهارات لحمة
- نصف معلقة قرفة
- مكعب مرقة
التحضير:
- احضري اناء عميق وقومي بوضع فية البصل المفروم والملح والفلفل الاسود واللحم المفروم وقومي بتقليبهم ما ثم قومي بعمله كور من عجينة اللحم.
- احضري طاسة علي النار وقومي بوضع فيها القليل من الزيت وقومي بقلي فيه كورات اللحم المفروم مع تقليبها حتي تتشوح من كل الجوانب.
- احضري طاسة وقومي بوضع فيها الطماطم والبصل والتوابل والزيت مع التقليب حتي تستوي جيدا ثم ضعي البصل وكورات اللحم مع التقليب علي النار حتي تستوي اللحم المفروم والبطاطس ثم قدميها في طبق التقديم وبالهناء والشفاء.